Home
Kennis en Economie
Recht en Veiligheid
   archief februari 2006
archief december 2005
archief november 2005
archief juli 2005
archief juni 2005
archief mei 2005
archief april 2005
archief maart 2005
archief februari 2005
archief januari 2005
2004
   archief december 2004
archief november 2004
archief oktober 2004
archief september 2004
archief augustus 2004
archief juli 2004
archief april 2004
archief 2005
Europa
Jihad vs McWorld
E-government
Nieuwe democratie
Columns
Politici
Overzicht thema`s
Verkiezingen
Tools
Het Belgenrapport
Nieuwsbrief
Colofon
Poldi.Net
Mohammed Jabri: 'Aboutaleb was eigen persoon aan het marketeren'

Van onze redactie - zaterdag, 18 12 2004 20:00

Een politieke partij voor Moslims is in oprichting. Mohammed Jabri, schrijver en columnist voor het omstreden Elqalem.nl, treedt op als woordvoerder. In een interview met Politiek-Digitaal verwijt hij wethouder Ahmed Aboutaleb (PvdA) van Amsterdam - waar hij recent een conflict mee had - dat hij na de moord op Van Gogh “zijn eigen persoon nadrukkelijk aan het marketeren was over de rug van de Marokkaanse gemeenschap”. Volgens Jabri voerde Aboutaleb een “onverwoord assimilatiebeleid”, wat vele Marokkanen tegen de borst stuitte.

Door Steven de Jong - Minister Verdonk, Ayaan Hirsi Ali, Geert Wilders en minister Zalm krijgen er eveneens van langs in het interview: “Momenteel zijn deze zogenaamde anti-Islamisten in de Tweede Kamer alleen maar óver de Islam aan het zeuren. Ze voeren een reactiebeleid, maar hebben op politiek niveau geen gesprekspartner van formaat. Zij praten óver Moslims, niet mét Moslims.”

‘Wilders brengt Nederlandse Staat richting vernietiging’
Over Geert Wilders is Jabri duidelijk. Wilders zal Nederland "richting de vernietiging van de Nederlandse Staat” brengen, omdat zijn agenda "gericht is tegen 1,5 miljoen mensen, terwijl dit land 16 miljoen mensen telt". Toch denkt Jabri dat de gemiddelde Nederlander zich niet in de maling laat nemen. “Wilders zal waarschijnlijk wel een paar zetels binnenslepen, maar ik verwacht eerder dat hij zichzelf goed belachelijk zal maken vanwege zijn eenzijdige beleid en onwelwillendheid om rekening te houden met externe invloeden”, aldus Jabri.

Gesprekspartner van formaat
Jabri hoopt dat zijn partij op politiek niveau een gesprekspartner van formaat wordt, die namens de Moslimgemeenschap in Nederland kan spreken. De nieuwe partij wil om te beginnen actief worden in de vier grote steden in de Randstad en een andere stad met een groot aantal jonge Marokkanen, zoals Eindhoven of Tilburg. Op termijn moet de partij een landelijk bereik hebben.

Geen tegenwerking
De woordvoerder zegt geen tegenwerking te ondervinden in de oprichting van zijn partij. “Iedereen die door de initiatiefnemers wordt aangesproken sluit zich direct aan en steunt de partij met alle middelen die de betreffende persoon heeft.” Wel heeft Mohammed Jabri in de media een aantal mensen negatief horen spreken over de aanwezigheid van een Islamitische politieke partij, maar “nog niemand betrapt op een zinnig argument dat die negatieve houding zou kunnen onderbouwen”.

Kandidaten nog onbekend
Over de mogelijke kandidaten voor de lijst wil Jabri nog niets kwijt: “Er zijn onderhandelingen gaande met bekende en onbekende mensen, maar de afspraken hierover zijn duidelijk: ik mag hier niets over zeggen totdat de oprichting een feit is.”

Interview
Politiek-digitaal vroeg Jabri ook naar zijn visie op radicaliserende Moslimjongeren, de Sharia, Abou JahJah, politieke vertegenwoordiging, de naslaap van de moord op Van Gogh, terrorisme, het vrije woord, integratiebeleid en de fundamenten van de Islam. Het gehele interview is via de volgende link te lezen: klik hier voor het interview met Mohammed Jabri.