Home
Kennis en Economie
Recht en Veiligheid
Europa
   archief oktober 2006
archief september 2006
archief augustus 2006
archief juli 2006
achief juni 2006
archief mei 2006
archief april 2006
archief maart 2006
archief februari 2006
archief januari 2006
Nieuws en discussie
Archief Europa 2005
Archief Europa 2004
Agenda van Europa
Links
Jihad vs McWorld
E-government
Nieuwe democratie
Columns
Politici
Overzicht thema`s
Verkiezingen
Tools
Het Belgenrapport
Nieuwsbrief
Colofon
Poldi.Net
Weblog van Jeanine Plasschaert

Weblog van Jeanine Plasschaert (VVD)

Zoeken

Schendingen van Mensenrechten

Ingevoerd door jeanine - 28-mei-2004 13:24

In haar recent verschenen jaarboek concludeert Amnesty International dat er in heel Europa zorgwekkende patronen van machtsmisbruik door wetshandhavers geconstateerd zijn. Mishandeling, marteling, excessief gebruik van geweld en buitengerechtelijke executies. In de meeste EU-lidstaten gaat het om gevallen van politiegeweld (vooral gericht tegen 'buitenlanders') en schendingen van het recht op asiel. Bij de nieuwe lidstaten gaat het vooral om mankementen in het rechtsstelsel, discriminaties tegen minderheden (vooral tegen Roma) en de behandeling van asielzoekers. En ja, óók in de Europese Unie leidde 'de oorlog tegen het terrorisme' door een aantal landen tot een verslechtering van de mensenrechten. Een schokkende conclusie van Amnesty Intertional! Nederland, Luxemburg, Denemarken en Cyprus zijn de enige EU-lidstaten die géén kritiek kregen van Amnesty International.

( Lees meer... | 2 Reacties )

Europa is een vrouw!

Ingevoerd door jeanine - 24-mei-2004 01:14

Een paar weken geleden kwam het thema 'Europa is een vrouw' aan bod. Althans dat was de planning; het kwam niet of nauwelijks van de grond...helaas. ( Lees meer... )

Avond-aan-avond in zaaltje, schoollokaal, theater en/of anderzins.

Ingevoerd door jeanine - 17-mei-2004 00:34

Europa moet aan de ‘man’ worden gebracht! En dus sta ik avond-aan-avond in een zaaltje, schoollokaal, theater en/of anderszins. Zelfs de zeepkist en megafoon zijn inmiddels onderdeel van mijn Europese strijd. Ik zou bijna geloven dat de rest van NL net zo naar die 10e juni verlangt als ikzelf. But yes, niets is minder waar. De peilingen beloven vooralsnog weinig goeds. Met het imago van Europa, incluis haar parlementariërs, is het bar triest gesteld in NL. ( Lees meer... )

Links

Partij:

VVD

Plaats:

Nr. 4

Website:

www.jeaninegoeseurope.nl

Jeanine Plasschaert (VVD)

Haar interesse voor de internationale politiek ontstaan is ontstaan in haar studententijd in Utrecht. In 1995 is ze naar Brussel vertrokken voor haar werk bij de Europese Commissie, Directoraat Generaal Uitbreiding. Vervolgens is ze in 1998 namens de Europese Commissie (als financial officer/Phare officer) uitgezonden naar Riga, Letland. Daar maakte ze in rap tempo 'on the spot' verder kennis met de voor- én nadelen rondom de recente uitbreiding. Na twee jaar consultancy bij KPMG is ze politiek assistent geworden van de Amsterdamse VVD-wethouder Mark van der Horst geworden. Nu is ze kandidaat-Europarlementariër voor de VVD.

Zet de agenda van Europa!

Op 10 juni vinden de Europese verkiezingen plaats. Natuurlijk kun je gaan stemmen, maar misschien wil je wel meer vertellen over actuele Europese kwesties. Als dat zo is, meld je dan aan op Politiek-digitaal.nl en neem deel aan het burgerpanel "Zet de agenda van Europa". In september en november wordt je dan gevraagd deel te nemen aan een online discussie met vier europarlementariërs.

Een van die europarlementariërs zie je hierboven staan, Jeanine Plasschaert. Zij houdt net als drie andere europarlementariërs tot het eind van het jaar een weblog bij op Politiek-digitaal.nl zodat je haar belevenissen kunt volgen.

Om deel te nemen aan het burgerpanel voor Europa moet je een login aanmaken op deze website. Klik hier om een login aan te maken.